Diensten

Full Service App Development

App ontwikkeling
2CoolMonkeys heeft een ruime ervaring in de ontwikkeling van maatwerk en Mobiele GIS apps bij grote organisaties zoals: Rijkswaterstaat, het Metropole Orkest, de waterschappen en provincies. Vanuit diepgaande kennis adviseert 2CoolMonkeys u tijdens het traject over het toepassen van content in apps en het implementeren van de juiste architectuur. Hierbij draait alles om de kunst van het weglaten zonder daarmee de informatieve waarde te verminderen.

Werkwijze
Het succes van 2CoolMonkeys wordt onder andere bereikt door een werkwijze waarin de klant beschikt over de essentiële domeinkennis en 2CoolMonkeys in een technische rol haar expertise levert. Een flexibele, geduldige en doortastende houding van 2CoolMonkeys als ontwikkelaar wordt door onze klanten genoemd als kenmerkend aan een samenwerking met 2CoolMonkeys.

App Visie
Gebruikers beoordelen apps veelal niet vanuit een technisch oogpunt maar vanuit hun eigen gebruikerservaring. Deze ervaring is afhankelijk van ervaringsfactoren zoals; een snelle respons, een overzichtelijke structuur en stabiliteit. Sinds 2008 voorziet 2CoolMonkeys als app-expert haar klanten van apps met een optimale gebruikerservaring op basis van een stabiele architectuur.

Open Data

Dedicated Open Data Platform ROBIN
Bij het bouwen van een open data applicatie gaat 60 procent van het budget op aan de koppeling met complexe BigData-systemen. Dat komt omdat de bestanden en servers vaak niet zijn bedoeld voor het koppelen met externe applicaties zoals een mobiele app. Hierbij biedt ons Robin Open Data platform uitkomst. Dit platform verbergt namelijk de complexiteit van BigData-systemen en verrijkt de informatie met bestaande databronnen zoals:: het UWV, de belastingdienst, OpenStreetMaps, Wikipedia en het CBS.

Met het Robin Open Data platform leveren aanbieders hun data gecontroleerd en eenvoudig aan externe partijen. Ontwikkelaars koppelen hun apps sneller en efficiënter via ROBIN en hoeven zich geen zorgen te maken over privacy, het filteren, formaten of snelheid. De data-aanbieder kan zich weer bezighouden met databeheer en de ontwikkelaar met het bouwen van nuttige applicaties.

Innovatieve apps met open data
Naast het beschikbaar maken van open data ontwikkelt 2CoolMonkeys ook toepassingen waarin open data een belangrijke rol speelt. Neem bijvoorbeeld de app van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De SZW cijfer app geeft een transparant beeld op het gevoerde beleid door het visualiseren van intern verzamelde gegevens en open data uit verschillende bronnen zoals: het CBS, het UWV, de SVB en de Belastingdienst.

Consultancy apps en open data

Kennis delen
Vanuit een ruime ervaring met talloze projecten in het werkveld van app systemen, open data en overheid beschikt 2CoolMonkeys over een rijke bron aan kennis. Zoals ieder modern bedrijf delen wij deze kennis graag met andere organisaties. Dit doen we wij veelal in de vorm van workshops, onderzoekstrajecten of het geven van een degelijk advies over de keuze voor een bepaalde technologie.

Kennis sessie apps
Voor de ontwikkeling van een app of het publiceren van open data, is niet altijd voldoende kennis aanwezig. Binnen verschillende sectoren, waaronder de waterschappen, provincies en gemeente, heeft 2CoolMonkeys veel ervaring met de juiste implementatie van apps en open data. 2CoolMonkeys organiseert daarom volledig vrijblijvende kennis sessies over apps of open data. Heeft u vragen over een kennissessie? Neem dan gerust contact op met een accountmanager.
Neem contact op voor meer informatie