Innovatie

Virtual Reality Bril

Toegankelijke en betaalbare Virtual Reality Bril
Staat u op een beurs of wilt u tijdens een evenement uw bezoekers een onvergetelijke ervaring bieden? 2CoolMonkeys ontwikkelt virtuele werelden op maat. De Google Cardboard biedt een betaalbaar alternatief voor een dure virtual reality bril en maakt het mogelijk om afbeeldingen, google streetviews en virtuele omgevingen op maat te ontwikkelen.

Hoe werkt het?
De virtual reality technologie bestaat uit een bril met speciale lenzen en een smartphone. Schuif de smartphone in de bril en ontdek uw wereld op maat.

Neem contact op voor meer informatie.

Afbeeldingen op deze pagina worden getoond onder een Creative Commons licentie. Klik hier voor de licentie

Open Data Innovatie

Innovatie Open Data
2CoolMonkeys werkt samen met organisaties zoals de VU, UVA en de Waag Society om onderzoek te doen naar de mogelijkheden van open data.

Door de vele ontwikkelingen en het hoge tempo waarmee deze zich voltrekken is constant onderzoek en innovatie noodzakelijk. Big Data en Linked Open Data worden onderzocht vanuit een brede interesse en concreet toegepast in onze producten.

Als eerste open data app ontwikkelaar ter wereld paste 2CoolMonkeys de AHN2 toe in een native app voor iOS en Android. Deze toepassing is op de Open Data Estafette Water van Rijkswaterstaat dan ook gehuldigd als innovatieve toepassing.
Open Data toegankelijk met de CitySDK
In samenwerking met de Waag Society, VU en UVA leverde 2CoolMonkeys een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de CitySDK. De CitySDK geeft steden de tools in handen om hun open data op een handige wijze te publiceren en toegankelijk te maken voor app bouwers en uiteindelijk ook burgers. Zo vindt u niet alleen een rapportage van de inspectie over de basisschool van uw kind, maar komt u ook snel te weten of de weg daar naartoe wel veilig is en of het openbaar een alternatief biedt om ze naar school te brengen.
Testaccio App Rome
Voor de Vrije Universiteit en het Koninklijk instituut Rome ontwikkelde 2CoolMonkeys een stand-alone offline app systeem. De app is bedoeld voor archeologen die onderzoek doen naar de Monte Testaccio in Rome. Monte Testaccio is een eeuwenoude romeinse vuilnisbelt vol met potscherven. In de app bekijkt de gebruiker 150 verschillende historische kaarten welke gegeorefereerd over elkaar heen in de app worden weergegeven. De kaarten geven een inzicht in hoe deze oude wijk zich in de loop van de tijd om Monte Testaccio heen heeft gevormd. Aangezien de app gebruikt wordt in het buitenland is deze volledig offline te gebruiken.

Internet in Afrika

Onderzoek mogelijkheden internet Afrika
2CoolMonkeys bouwt voor verschillende gemeentes in Nederland de Bomenspotter. Ook in Afrika vonden wij samen met de VU een mogelijkheid om deze app nuttig in te zetten. De app is hier dan ook ingezet om aan te tonen hoe ook in Afrika mobiel internet eenvoudige, maar toch effectieve oplossingen kan bieden.
Op de hoogte blijven over innovaties? Meld je aan voor InnoBite.

Uw naam

Uw email