Innovatie

 • CitySDK

  VU, UvA en de Waag society
 • Mijn complimenten voor het ontwikkelen van de leuke en interessante app Bomenspotter

  Tevreden Burger Bomenspotter
 • Internet in Afrika

  In samenwerking met de VU
 • Open Data Innovatie

  Kadaster, de Waag Soceity
 • Live Event Data in een app

  Ambtenaar 2.0
 • Offline app voor archeologen in Rome

  VU, Koninklijk Instituut Rome
Mobiele applicaties groeiden in korte tijd uit tot een fenomeen. Ze zijn big business: in de appstores van smartphoneleveranciers kun je kiezen uit honderdduizenden apps. Om op de hoogte te blijven van de laatste stand van zaken, is het daarom belangrijk om onderzoek te doen. 2CoolMonkeys innoveert samen met ESRI, KPN, VU en De Waag. We doen onderzoek naar onder andere: open data, linked open data, artificial, intelligence, mobile learning en digital cultural heritage.
Op de hoogte blijven over innovaties? Meld je aan voor InnoBite.

Uw naam

Uw email

Innovatie Open Data
2CoolMonkeys werkt samen met organisaties zoals de VU, UVA en de Waag Society om onderzoek te doen naar de mogelijkheden van open data.

Door de vele ontwikkelingen en het hoge tempo waarmee deze zich voltrekken is constant onderzoek en innovatie noodzakelijk. Big Data en Linked Open Data worden onderzocht vanuit een brede interesse en concreet toegepast in onze producten.

Als eerste open data app ontwikkelaar ter wereld paste 2CoolMonkeys de AHN2 toe in een native app voor iOS en Android. Deze toepassing is op de Open Data Estafette Water van Rijkswaterstaat dan ook gehuldigd als innovatieve toepassing.
Open Data toegankelijk met de CitySDK
In samenwerking met de Waag Society, VU en UVA leverde 2CoolMonkeys een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de CitySDK. De CitySDK geeft steden de tools in handen om hun open data op een handige wijze te publiceren en toegankelijk te maken voor app bouwers en uiteindelijk ook burgers. Zo vindt u niet alleen een rapportage van de inspectie over de basisschool van uw kind, maar komt u ook snel te weten of de weg daar naartoe wel veilig is en of het openbaar een alternatief biedt om ze naar school te brengen.
Testaccio App Rome
Voor de Vrije Universiteit en het Koninklijk instituut Rome ontwikkelde 2CoolMonkeys een stand-alone offline app systeem. De app is bedoeld voor archeologen die onderzoek doen naar de Monte Testaccio in Rome. Monte Testaccio is een eeuwenoude romeinse vuilnisbelt vol met potscherven. In de app bekijkt de gebruiker 150 verschillende historische kaarten welke gegeorefereerd over elkaar heen in de app worden weergegeven. De kaarten geven een inzicht in hoe deze oude wijk zich in de loop van de tijd om Monte Testaccio heen heeft gevormd. Aangezien de app gebruikt wordt in het buitenland is deze volledig offline te gebruiken.
Onderzoek mogelijkheden internet Afrika
2CoolMonkeys bouwt voor verschillende gemeentes in Nederland de Bomenspotter. Ook in Afrika vonden wij samen met de VU een mogelijkheid om deze app nuttig in te zetten. De app is hier dan ook ingezet om aan te tonen hoe ook in Afrika mobiel internet eenvoudige, maar toch effectieve oplossingen kan bieden.